Topmenu

Er zijn solisten bij die de haren omhoog zingen

De repetities voor de Oosterhoutse Nieuwjaarsrevue zijn in volle gang in de aula van het Mgr. Frenckencollege. Het kille licht in de kale nieuwbouw van het Mgr. Frencken College smelt weg zodra de repetitie van de Oosterhoutse Nieuwjaarsrevue begint. De spelers bereiden zich voor op de twintigste editie: Het geheim van de Heilige Driehoek.

De repetities voor de Oosterhoutse Nieuwjaarsrevue zijn in volle gang in de aula van het Mgr. Frenckencollege.

‘Ro-ooo-os, Lie-ke’…
Warme tonen vullen de aula van het Frencken als iedere speler om de beurt een toon aangeeft met het zingen van zijn naam.

Bevlogen coacht stagiair Maartje van Bijnen het inzingen. ,,Ik ben er om de mensen individueel te helpen, bijvoorbeeld bij stemproblemen door de zenuwen. Ik heb zelf van mijn twaalfde tot en met mijn twintigste meegedaan met de revue. Wat het verschil is met nu? Het is hipper; meer poppy-muziek, veel zang en dans. Vroeger was het eerder jazzy.”

Pit in de groep
Ook muzikaal leider Ludwig Antonissen loopt tevreden rond. ,,De kwaliteit van de zang is goed. Dat was me bij de audities al opgevallen. Er zijn solisten bij die de haren omhoog zingen. Ook zit er pit in de groep. Ik heb liever dat iemand er een keer naast zit, dan dat er een dood vogeltje op het toneel staat, dat foutloos zingt.”

De spelersgroep bestaat uit 25 mensen. De jongste is 17, de oudste 64 jaar. ,,Dit jaar zijn er dertien nieuwe spelers”, zegt Jolanda Haagh van het productieteam. Die leren veel van de ervaren krachten.”

Lieke Luttikholt is een van de nieuwe jonge spelers. ,,Ik heb veel plezier, het is soms wel wat chaotisch. Ik ben benieuwd hoe het is om in de Bussel te spelen.”

Maurice Gerrits speelde al zestien keer mee. ,,Ik vind het te leuk om te stoppen. Gezellige repetities, daarna nog wat drinken in het café. Maar het mooiste is het theatergevoel. Dan maken we echt af waar we hiervoor aan het repeteren zijn, dan is het compleet met het publiek.”

Familiegevoel
Ook Margot Janssens geniet van het familiegevoel dat het samen maken van een voorstelling geeft. Bovendien staat ze ook nog met haar dochter op het toneel.

,,Dat is super”, zegt ze stralend. ,,We oefenen thuis samen danspasjes en helpen elkaar met de invulling van onze rol.”

Regisseur Tom van den Bergh loopt nog opvallend rustig rond. ,,We zijn er klaar voor. Iedereen is enthousiast. Oké, de laatste puntjes op de i in het theater zijn nog wel spannend.”

Geheim
Waar het verhaal over gaat, moet geheim blijven. De kleurrijke poster, ontworpen door enkele leerlingen uit 4 en 5 havo van het Frencken, verbeeldt slechts het weinige dat de titel van de revue prijs geeft. De kerk, de zusters en de vele symbolen van Oosterhout waaronder het bestek om eerst te eten, de bromtol, de paraplu’s en de maantjes.

Foto: Ramon Mangold/Pix4profs
Verslag: Margreet Kwaks
Bron: BN De Stem

Reageren niet meer mogelijk.

Website gerealiseerd door Moriz