Topmenu

Nieuwjaarsrevue is feest van herkenning

De Nieuwjaarsrevue is te zien op 2, 3, 4 en 5 januari in theater de Bussel

Geheim van de Heilige Driehoek in De Bussel

Eens in de twee jaar wordt het wel en wee van Oosterhout gespeeld en bezongen in de Nieuwjaarsrevue. Vier avonden is theater De Bussel het decor van Het Geheim van de Heilige Driehoek.

Verslag: Casper van Aggelen
Bron: BN De Stem

Zo’n zeventig medewerkers van De Oosterhoutse Nieuwjaarsrevue waren de afgelopen maanden druk in de weer. In de aula van het nieuwe Mgr. Frenckencollege werden vele repetities gehouden die tot een prachtige lokale voorstelling leidden.

De decorbouwers en de dames van het naaiatelier maakten het tot een mooi geheel. Zo zat de vijfkoppige liveband als het ware in een groots kerkorgel te spelen.

Een op een haar na compleet gevuld theater De Bussel zag gisteren de Oosterhoutse Nieuwjaarsrevue in première gaan. In een plaatselijk verhaal dat was opgetuigd rond de ontwikkelingen in de Heilige Driehoek en de strijdende Romeo en Julia – ‘Zit je nu weer naar mijn borsten te staren?’ – uit de kampen van Galvanitas en de Pannehoef kwam voor veel toeschouwers herkenbaar voorbij.

Wat vroeger door de katholieke kerk al als beproefd recept werd gebruikt om de pastoor alle roddels van het dorp te laten onderscheppen, werkt in een theater en bij een revue natuurlijk prachtig: een biechtstoel. Tout Oosterhout kwam even op visite bij de hippe non Chanti Coulisse, de kloosternaam van Chantal Zijdoek. Een prachtvondst van de schrijver van de revue om veel verhaallijnen snel duidelijk te maken.

Uiteraard kreeg ook de plaatselijke politiek er in de revue van langs. Wethouder Marcel Willemsen kon beter een aantal vragen niet beantwoorden en werd spitsvondig tot Willemsen de Zwijger gedoopt. Acteur Maurice Gerrits lijkt in de wieg gelegd voor burgemeester; in eerdere revues speelde hij op een hilarische manier al burgemeester Huisman, nu mocht hij ook Oosterhoutse eerste burger Buijs in het ootje nemen.

De revue was een mooie mix van toneelspel, dans, zang en muziek. Gaat de rust van het unieke stukje Oosterhout verloren aan de gewilde groteske groei van de tweede Baroniestad? En wat doet de echte wethouder Robin van der Helm ineens midden in het toneelstuk?

Er zijn nog drie avonden te gaan, waarvan vanavond en morgenavond stijf zijn uitverkocht en waarbij de snelle beslissers voor zondag nog een kaartje kunnen verkrijgen.

Ook dan wordt uit de doeken, van het theater en die van Chanti Coulisse, gedaan hoe het in elkaar zit met Het Geheim van de Heilige Driehoek.

U bent welkom op 2, 3, 4 en 5 januari in theater de Bussel.

 


 

Welkom bij de Oosterhoutse Nieuwjaarsrevue!

De Oosterhoutse Nieuwjaarsrevue is een theatraal en muzikaal spektakel dat om de twee jaar opgevoerd wordt door een honderdtal enthousiaste theatermakers in Theater De Bussel.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider
Reageren niet meer mogelijk.

Website gerealiseerd door Moriz